Veelgestelde vragen
Vragen en antwoorden
Hier vind je antwoord op de meest voorkomende vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Hoe trainen jullie?
Wij trainen welzijnsgericht. Dat wil zeggen dat wij gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag zoveel mogelijk proberen te voorkomen of om te buigen naar gewenst gedrag.
Ons doel is dat je een goede band opbouwt met je hond, leert samenwerken met je hond en dat je de lichaamstaal van je hond begrijpt.
In onze opvoedings/opleidingslessen maken wij gebruik van een clickerwoord (of clicker) gevolgd door een beloning (voertjes) om gewenst gedrag aan te leren.
Hoe kan ik me voor een cursus aanmelden?
Dat kan via ons online boekingssysteem planwise. Zie voor meer informatie: aanmelden
Kan elke hond meedoen met de groepscursussen?
Alle rassen en leeftijden zijn bij ons welkom. De hond dient de entingen te hebben gehad die voor de leeftijd gelden en tijdig worden herhaald.
Is je hond reactief (oftewel blaft, gromt en/of springt richting andere honden) of extreem angstig? Dan is een groepscursus wellicht niet geschikt. Bij twijfel, neem altijd contact op voordat je je inschrijft voor een groepscursus.
Vanaf welke leeftijd mag mijn pup deelnemen?
Wanneer je pup ongeveer 1 week bij je in huis is, mag je deelnemen aan de puppy A cursus.
Mag mijn kind de cursus doen met de hond?
De minimumleeftijd om in een cursus de hond te mogen handlen is 14 jaar, mits onder begeleiding van een ouder. Tot de leeftijd van 16 jaar heeft HOC Hoeksche Waard het recht om te bepalen of de cursist geschikt is voor de betreffende cursus.
Voor kinderen van 8-13 jaar hebben wij een kind-hond cursus.
Mogen we met meerdere mensen naar de cursus komen?
Wij gaan in de groepscursussen van 1 persoon per hond uit. Je mag echter 1 bezoeker meenemen naar de cursus, deze verzoeken wij langs de kant van het veld mee te kijken. Wil je meer bezoekers meenemen dan verzoeken wij deze buiten de hekken te blijven.
Hoeveel honden zitten er in een groepscursus?
Er zitten, tenzij anders aangegeven bij de cursusinformatie, maximaal 6 honden in een groep per instructeur. Wanneer er een stagiere mee loopt kan hiervan worden afgeweken naar 7 of 8 cursisten.
Op welke dagen/tijden zijn de cursussen?
Dat verschilt per cursus. Je vindt de volledige planning hier op onze website.
Hoe lang duurt een les?
De les duur staat per cursus vermeldt bij de desbetreffende cursus.
Wat kost een cursus?
Je vind de kosten van de cursussen bij de cursusinformatie.
Hoe kan ik de cursus betalen?
Via ideal betaling in ons online boekingssysteem. Wil je de cursus contant betalen, neem dan voor inschrijving contact met ons op per email: info@hondenopleidingscentrum.nl
Ik ben niet in de gelegenheid de les bij te wonen, hoe meld ik mij af?
Indien je verhindert bent voor een les,verzoeken wij je af te melden. Dit kan per email naar :
afmelding@hondenopleidingscentrum.nl (behalve een autoreply, worden deze mails verder niet beantwoord) . Indien er een groepsapp is aangemaakt dan bij voorkeur afmelden in de groepsapp.
Wanneer zijn jullie gesloten of is er geen les?
Je vind alle lesdagen en tijden van jouw cursus in planwise. Bij elke cursus kunnen er verschillende lesdagen zijn dat er geen les is.
Kan ik met een loopse teef deelnemen aan de les?
Teefjes kunnen tijdens hun loopsheid niet deelnemen aan de training daar zij de prestaties van de andere honden, met name reuen, teveel kunnen beïnvloeden. Je bent natuurlijk zonder hond ook van harte welkom, zo hoef je niks te missen.
Kan ik een gemiste les inhalen?
Nee, een gemiste les kan niet ingehaald worden. Bij verhindering kan je een vervanger in jouw plaats sturen, mits deze op de hoogte is van de oefeningen en de lesmethode.
In het geval je door overmacht langere tijd niet kan deelnemen, zullen wij in overleg met jou tot een regeling proberen te komen. Loopsheid en giardia positief getest valt hier niet onder.
Krijg ik restitutie voor een gemiste les?
Lessen die worden gemist, worden niet gerestitueerd.