HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Open dag 2019

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Facebook

Open Dag 14 april 2019

Graag willen wij iedereen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met onze hondenschool en onze hondensporten.Wij nodigen u daarom graag uit om een kijkje te komen nemen en/of deel te nemen aan onze workshops.

Voorafgaand aan elke mini workshop zal er een korte demonstratie worden gegeven om te laten zien wat de sport inhoudt en hoeveel plezier baas en hond hier in hebben.

Hieronder vindt u een overzicht van de diverse workshops.

Wij bieden u de mogelijkheid om aan maximaal 3 workshops mee te doen.  Houdt hierbij rekening met de inspanning van uw hond, dus zorg (bij inschrijving) dat u minimaal 30 minuten pauze houdt tussen de workshops in.

 

 

Let op!!

Voor alle workshops geldt dat uw hond geen agressie mag vertonen naar andere honden en is (omdat de hond los moet) een bepaalde mate van gehoorzaamheid vereist. 

 

open dag foto 7

Agility

Tijdens deze workshop, waar plezier voor hond en baas voorop staat, krijgt u informatie en uitleg over dit actiespel, waarin hond en baas een parcours met hindernissen moet afleggen. Agiltity is een  positieve bezigheid voor alle honden die plezier hebben in bewegen en in samenwerking met hun baas.                                                                                                  

Let op! Voor deelname aan deze mini-workshop moet uw hond minimaal 1 jaar oud zijn. 

 

Apporteersport

Apporteersport is een hondensport, waarbij het àppel, de wil om voor de baas te werken (will-to-please), doorzettingsvermogen en intelligentie van de hond en van de baas op de proef worden gesteld. Hoe leer je een hond apporteren, netjes voorkomen, bij je komen terwijl er allerlei verleidingen liggen op het veld, aangelijnd en los volgen en apporteren over een hindernis.

 

Combisport

Combisport omvat alles wat een actieve baas wil. Uitdaging in de gehoorzaamheid, teamwork in de jump en speed, en agility bij de stormbaan. Samenwerken ten top, want niet alleen de hond is aan het springen en rennen, maar de baas gaat mee, en alles gaat op basis van samenwerken en aanpassen op elkaars snelheid. 

 

Dogfrisbee

open dag foto 5Dogfrisbee is een sport waarbij het samenspel tussen hond en baas erg belangrijk is. Er kunnen verschillende disciplines worden beoefend. Bij het onderdeel freestyle is het belangrijk dat de hond geoefende trucjes zo goed mogelijk uitvoert op muziek in samenspel met de frisbee, maar bij het onderdeel ‘Distance’ staan juist snelheid en afstand centraal. Dit maakt de sport geschikt voor alle soorten honden!

U zult ervaren hoeveel vijf minuten frisbeeën niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal van uw hond vergt.            

 

 

Flygility

Flygility is een combinatie van Flyball en behendigheid. Bij Flygility worden in een flyball parcours elementen verwerkt van de behendigheid en zijn er een aantal aanpassingen in de regelgeving en de toestellen. Belangrijk bij deze sport is voornamelijk zelfbeheersing en sociaal gedrag. De hond moet een parcours zelfstandig, beheerst en gecontroleerd afleggen. (De handler loopt niet mee met de hond)

In de workshop laten we u kennismaken met diverse onderdelen uit de flygility.

Let op! Voor deelname aan deze mini-workshop moet uw hond minimaal 6 maanden oud zijn.

 

Hoopers

In deze workshop zal u duidelijk worden dat het hoofdprincipe bij hoopers is dat we de honden leren zelfstandig het parcours te nemen. Het parcours bestaat uit verschillende objecten. Niet alleen hoops, maar ook barrels en gates maken hier deel van uit.

Hoopers is toegankelijk voor honden van alle leeftijden en alle rassen. Immers er wordt niet gesprongen en de fysieke belasting kan per hond worden aangepast. 

 

 e8b6048

Jacht

Werken voor de baas en werken met de baas. Jachttraining is niet alleen een boeiende activiteit voor de baas maar ook voor de hond.  Tijdens deze workshop laten we zien dat bij jachttraining een goede verhouding en gedrag aangeleerd zal worden tussen baas en hond waarbij de hond het een plezier zal gaan vinden om voor de baas zijn “prooi” te vinden en binnen te brengen.

 

 

Aanmelden