HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Dominantie

"Mijn hond is zo dominant" en/of "Je moet zorgen dat je je hond de baas bent"

Dit zijn kreten die je te pas en te onpas hoort. Onze honden stammen af van 'de wolf' en daarmee hebben we kennelijk een eeuwigdurende opportunist in huis gehaald die er op uit is om de 'Alpha' te worden. TV programma's als The Dogwhisperer, waarin Cesar Milan hondeneigenaren probeert te overtuigen van het belang er vooral goed voor te waken dat zij de roedelleider zijn, dragen hier een behoorlijke steen aan bij. Niet voor niets trekt zijn programma zoveel kijkers, die zich stuk voor stuk kunnen vereenzelvigen met zijn visie en zijn aanpak. Naast deze fervente aanhangers zijn er vanzelfsprekend ook tegenstanders en allemaal hebben ze een mening.

Maar hoe zit het nu echt? Wat is dominantie nou eigenlijk en wat is het belang van de rangorde? Antwoord op alle vragen met betrekking tot dominantie, de rangorde en leiderschap krijgt u in deze boeiende lezing.

Zodra deze lezing is ingepland kunt u informatie over de datum, tijd en locatie vinden in de Agenda, staat de toegangsprijs vermeld in het overzicht Tarieven en kunt u zich aanmelden voor deelname via het menu Inschrijven.