HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Hondentaal is lichaamstaal

Hondentaal is lichaamstaal"Ik zou wel eens willen dat mijn hond mij gewoon kon vertellen hoe en wat”. Deze opmerking hoor je maar al te vaak. Maar is het ook een terechte opmerking?

Wanneer je je erin verdiept, zal je snel ontdekken dat je hond je feitelijk heel veel vertelt. Door middel van onder andere de toonhoogte van de blaf, de subtiele gelaatsuitdrukkingen en de nuances in beweging van hoofd, oren, ogen, mondhoeken, staart, poten en romp spreken honden op verrassend veel manieren. Wie zich deze communicatie eigen maakt, zal ervaren dat dit de omgang met de hond heel erg ten goede komt. Je gaat gedragingen van de hond beter begrijpen en daardoor op de juiste manier reageren en anticiperen. Hierdoor wordt je hond trainen, ongeacht in welke discipline, een stuk eenvoudiger.

Zodra deze lezing is ingepland kunt u informatie over de datum, tijd en locatie vinden in de Agenda, staat de toegangsprijs vermeld in het overzicht Tarieven en kunt u zich aanmelden voor deelname via het menu Inschrijven.