HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Introductie Hoopers

Nadac Hoopers vindt zijn oorsprong in Amerika. Nadac staat voor North American Dog Agility Council, opgericht in de jaren 90.  Hoopers heeft raakvlakken met de Agility, maar is tevens heel anders van opzet. Bij Hoopers wordt er bijvoorbeeld niet gesprongen en er is geen sprake van toestellen met raakvlakken. Hierdoor is het een hondensport die geschikt is voor nog jonge honden, maar ook juist de ouwetjes en/of honden die niet teveel fysieke belasting (meer) mogen hebben. Er wordt gewerkt in mooie vloeiende lijnen zonder haperingen.

Omdat bij Hoopers van groot belang is dat de hond voornamelijk op afstand door het parcours wordt gestuurd, is het bovendien een tak van sport, waarbij de hond heel actief is, maar waarbij de handler fysiek gespaard wordt. Dat wil zeker niet zeggen dat er van de handler niets verwacht wordt, integendeel. Voordat de hond in staat is een parcours te lopen, dient er heel wat aangeleerd te worden.

In deze discipline maken we gebruik van diverse toestellen, zoals hoops (een boogvormig toestel met een lage grondlat), tunnels, barrels en gates. Verder maken we gebruik van grond- en omgevingstargets.