HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

G&G

gehoorzaamheid-gg

Indien u in het bezit bent van het diploma Vergevorderden, kunt u gaan deelnemen aan de G&G-trainingen. G&G staat voor Gedrag & Gehoorzaamheid. We kennen daarin een viertal niveaus te weten: de G&G Basis, G&G I, G&G II en G&G III. Wanneer u met uw hond de G&G-trainingen gaat volgen, bent u serieus bezig met hondensport. U traint dan op landelijk niveau.

Aangezien iedere combinatie sterke en minder sterke onderdelen van de trainingsprogramma's kent en wij de trainingen toch afwisselend willen houden, nemen we alle onderdelen van alle examens mee in de training, met dien verstande dat iedereen de oefeningen op zijn eigen niveau doet.

De G&G-examens vallen onder auspiciiën van de Federatie Hondensport Nederland en worden gejureerd door een keurmeester van de FHN. Om een G&G-examen te mogen doen, moet men in het bezit zijn van het diploma Sociale Huis Hond. 

De G&G-trainingen kennen geen afgebakend aantal lessen per cursus. Zodra er voldoende kandidaten zijn voor een examen Sociale Huis Hond, G&G Basis, G&G I, II en/of III (of een combinatie daarvan) wordt een examen aangevraagd. Combinaties die nog niet toe zijn aan een examen hoeven hier niet aan deel te nemen. Zij trainen gewoon door.

Er wordt gewerkt met een zogenaamde strippenkaart. Iedere les dat u aanwezig bent, wordt afgevinkt en wanneer uw strippenkaart vol is, krijgt u automatisch bericht voor een nieuwe.

Om een idee te hebben wat de G&G-trainingen inhouden, verwijzen wij u graag naar de website van de FHN.