HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Basis gehoorzaamheid

gehoorzaamheid-basis

De cursus Basis Gehoorzaamheid betreft een cursus van tien lessen voor honden vanaf negen maanden. Niet alleen voor cursisten die bij ons een vooropleiding hebben genoten, maar zeker ook voor mensen die een hond uit het asiel hebben gehaald is dit een aanrader.Natuurlijk zien we vaak een niveauverschil.

 

Cursisten die bij ons de Puppen en/of Jonge Honden cursussen hebben gedaan, hebben veelal een voorsprong op mensen die elders hebben getraind met hun hond of een hond pas later hebben gekregen.

 Dit is voor ons geen probleem, daar iedere combinatie op zijn eigen niveau wordt begeleid. Dus ook wanneer u een hond heeft die nog helemaal niets kan of een hond die wat langer in de puberteit blijft hangen, kunt u rekenen op een adequate begeleiding.

Deze cursus wordt afgesloten met een examen. Het mag voor zichzelf spreken dat slechts een uurtje training in de week niet genoeg is om met vlag en wimpel te slagen voor dit examen . Echter, wanneer u een aantal keren per dag een paar minuutjes oefent met de hond, heeft u heel goede kansen om in het bezit van dit diploma te komen.

Wanneer u slaagt voor dit examen, mag u direct door naar de cursus Vergevorderden. De exameneisen voor de Basis Gehoorzaamheid kunt u vinden onder de button exameneisen. Hier kunt u exact nalezen wat er aan het einde van deze cursus van u wordt verwacht om te kunnen slagen voor het examen.