HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Puppen A

gehoorzaamheid-puppenA

De Puppy A cursus kent in principe acht lessen en is bestemd voor pups van circa 12 weken oud. Ook in deze cursus vindt nog een stukje socialisatie plaats. Voor het overige wordt er met name gewerkt aan de relatie baas - hond, het voorkomen van fouten en het in een vroeg stadium herstellen van eventuele onbewust gemaakte fouten.

Vanzelfsprekend maken we in de Puppy A cursus een start met het werken met commando's, maar dit alles gaat heel spelenderwijs. Uw pup heeft tenslotte het recht pup te zijn. Het mag voor zichzelf spreken dat deze cursus gezien mag worden als basis voor alles. Ongeacht of u voor ogen hebt met de hond de behendigheid in te gaan of juist de gehoorzaamheid of de apporteersport ambieert, is het noodzaak dat uw hond komt als u hem roept en geen agressie vertoont naar andere mensen en/of honden. Een solide basis voor een gehoorzame hond is dus een absolute must. Omdat ook een blije hond voor iedere eigenaar een absolute must moet zijn, leiden wij de honden op door middel van positieve bekrachtigers.

Omdat we bij de Puppy A cursus te maken hebben met nog altijd jonge pups, wordt deze cursus niet afgesloten met een examen. Met een examen aan het einde van de cursus kan er - weliswaar niet bewust en niet gewild - onnodig veel druk op de pup komen te staan. Aan het einde van de cursus ontvangt u, mits u ten minste vijf lessen heeft gevolgd, wel een certificaat van deelname.