HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Introductie Flygility

Flygility is een sport die zijn oorsprong vindt in Nieuw Zeeland, welke in 2015 in nederland is geintroduceerd.

Flygility is een combinatie van Flyball met Agility. De basis is vergelijkbaar met het originele Flyball, maar dan zijn er in het parcours elementen van Agility verwerkt die van 2 kanten te nemen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een tunnel, een breed, paaltjes etc.   De bedoeling is dat de hond zelfstandig een parcours van 30 meter aflegt naar de flyball bak loopt, daar de bal vangt en dan ook weer zelfstandig het parcours terug loopt met de bal in zijn bek, die hij vervolgens aan de geleider moet afstaan.

Hierbij draait het niet alleen om snelheid, maar ook om de samenwerking met de handler en het correct lopen van het parcours.

Verder is het een sport die opvoeding en training combineert en zo voor optimaal plezier bij baas en hond zorgt. Belangrijk bij deze sport is namelijk beheerst, geconcentreerd en sociaal gedrag. 

Omdat bij flygility de hond zelf het parcours loopt, is dit een tak van sport, waarbij de hond heel actief is, maar waarbij de handler fysiek gespaard wordt. Echter, voordat de hond in staat is zelfstandig een parcours te lopen, dient de handler zijn hond heel wat aan te leren.

 

 

Beginners

 

 Bij de beginnerscursus starten we met het aanleren van de flyball bak, de toestellen, het zelfstandig werken en de beheersbaarheid van de hond.

Omdat flygility voor zo goed als alle honden vanaf 6 maanden geschikt is, is er geen vooropleiding nodig om bij de beginners te kunnen starten. De hond moet enigszins liefde voor de bal hebben, sociaal zijn naar andere honden en los kunnen lopen.

Gevorderden/Vergevorderden

gevorderden

Wanneer uw hond (na de beginners cursus) bekend is met de flyball bak en eigen gemaakt is met alle toestellen kunt u door naar de (ver)gevorderden.

In de cursus (ver)gevorderden bouwen we de oefeningen steeds verder uit en worden de toestellen steeds meer gecombineerd in een parcours.

Verder wordt er veel aandacht besteed aan de beheersing van uw hond.