HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Open dag 2019

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Vergevorderden

Combisport voor vergevorderden

Deze cursus is bedoeld voor vergevorderde cursisten die goed in staat zijn de aandacht van hun hond te krijgen en behouden. De combinatie baas-hond moet inmiddels een hecht team vormen. Er wordt getraind op A, B en C-niveau. Specifiek wordt gewerkt aan de wedstrijdprogrammas's en combinatie oefeningen van de vier onderdelen. Niemand is verplicht deel te nemen aan de FHN-wedstrijden, maar om op dit niveau de combisport te beoefenen - al is dat recreatief - dient de hond wel afdoende onder appèl te staan, want de honden werken nu continue los.

Het onderdeel gehoorzaamheid dient er op dit niveau gelikt uit te zien, maar zal op de diverse onderdelen nog verder worden geoptimaliseerd.

De combi jump en combi speed worden op hoge snelheid getraind. De training van de combi speed vindt plaats in verschillende opstellingen en bij de stormbaan leren de honden daadwerkelijk te wachten op de geleiders, opdat afstandfouten (bij een afstand van meer dan één meter tussen baas en hond) zoveel mogelijk worden voorkomen.

Indien u inmiddels bent gaan deelnemen aan de wedstrijden die door de diverse bij de FHN aangesloten instellingen worden georganiseerd, kunt u - uiteraard afhankelijk van uw prestaties - van de debutantenklasse promoveren naar de A-klasse, vervolgens naar de B-klasse en tot slot naar de C-klasse. Het mag voor zichzelf spreken dat alle onderdelen, naarmate u in een hogere klasse komt, moeilijker worden. Per klasse zijn er op ieder niveau ten minste vier verschillende parcoursen voor de gehoorzaamheid, die door de ringmeester worden opgelezen. De andere drie onderdelen kennen een STP (standaard parcours tijd) die naarmate men promoveert steeds korter wordt.