HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Open dag 2019

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Introductie Combisport

Bij de Combisport draait het om "samen". Samen, omdat bij alle onderdelen die de Combisport kent, uw hond niet te ver bij u vandaan mag lopen. U neemt de (meeste) hindernissen gezamenlijk. Als uw hond u achterlaat en alvast naar de finish gaat, kost u dat punten, maar andersom mag u ook uw hond niet in de steek laten. De Combisport kent onderdelen die afkomstig zijn uit de gehoorzaamheid, de agility en de apporteersport, maar om het gevarieerd te houden, maken we ook rustig gebruik van bijvoorbeeld hoops, gates en barrels. Hiermee kan een combinatie baas-hond op een leuke, leerzame manier sportief aan de slag. Aangezien de hindernissen die gebruikt worden minder hoog en steil zijn dan bij de agility en er in meer rechte lijnen wordt gewerkt, is de combisport bovendien voor meer soorten honden geschikt.

Voor wat betreft het gehoorzaamheidsgedeelte moet u denken aan aangelijnd en los volgen met de diverse posities en wendingen, het komen op bevel en het apporteren. 
Bij de Combi jump dienen baas en hond gezamenlijk over hindernissen heen te springen; foutloos en zo snel mogelijk. 
De Combi speed kent een aantal poortjes die door baas en hond gezamenlijk moeten worden genomen, waardoor een sprint, zigzaggend over het veld getrokken wordt. 
Tot slot volgt dan nog de stormbaan, waarbij alle toestellen correct genomen moeten worden binnen uiteraard weer een zo kort mogelijke tijd.

Aangezien de hond bij de diverse onderdelen al snel los van de baas werkt, is een gedegen vooropleiding een must.

Het mag voor zichzelf spreken dat het niet onbelangrijk is dat de conditie van zowel de baas als de hond op peil is.