HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Open dag 2019

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Beginners

Combisport voor beginnersBij de cursus Combisport voor beginners laten we de cursisten kennis maken met de vier onderdelen die deze discipline kent. De gehoorzaamheid mag in basis als bekend worden verondersteld, maar dat geldt natuurlijk niet voor de combi jump, de combi speed en de stormbaan. Bij het onderdeel gehoorzaamheid dient de hond links te lopen. Bij de overige drie onderdelen mag u de hond ook rechts handlen.

Voor het onderdeel gehoorzaamheid zijn er verschillende parcoursen ontworpen. Gedurende het te lopen parcours worden de uit te voeren opdrachten aangegeven. Afhankelijk van het niveau waarop u met uw hond gehoorzaamheid heeft getraind wordt onder andere het volgen verder uitgebouwd en wordt het apporteren aangeleerd met een favoriet speeltje van de hond. Combinaties die het apporteren al beheersen, gebruiken direct de officiële apporteervoorwerpen (dummy of blok).

Om de combi jump goed aan te leren zijn de spronghoogtes in de beginnerscursus laag en vangt het tempo aan in wandelpas. Waar mogelijk wordt gedurende de cursus het tempo geleidelijk opgevoerd.

De combi speed, de slalom door poortjes, wordt stapsgewijs uitgelegd en - omdat dit voor iedere combinatie geheel nieuw is - in aanvang aangelijnd getraind.

De hindernissen van de strormbaan worden stuk voor stuk uitgelegd, aangeleerd en geoefend. De toestellen waar u bij de combisport aan moet denken zijn hoogte- en breedtesprongen, de tunnel, de band, en lage katteloop en een lage, niet zo steile schutting. Zoals in de introductie al is omschreven, dienen baas en hond het samen te doen en mag de hond niet al bij de laatste hindernis zijn gearriveerd als u nog maar halverwege bent.

Al met al een leuke kennismakingscursus met deze tak van hondensport.