HondenOpleidingsCentrum Hoeksche Waard

Open dag 2019

Hoc Weerlijn

Slecht weer (geweest)? Kijk of de lessen doorgaan onder het linkje "afgelastingen" of op onze facebook pagina!

Recreanten

Behendigheid voor vergevorderden

Afhankelijk van het niveau wat u inmiddels heeft bereikt met uw hond, kunt u op een gegeven moment doorstromen naar de cursus Behendigheid voor Recreanten of de cursus Behendigheid 1. 

Uw hond beheerst inmiddels alle toestellen; hij pakt de raakvlakken, steekt goed de slalom in en springt geen latjes meer van de hoogtesprongen af. Nu gaat het op snelheid aankomen.

U heeft inmiddels geleerd hoe u uw aanwijzingen moet geven en op welk moment en hoe u moet draaien en wisselen. Om de hiervoor genoemde snelheid in positieve zin te beïnvloeden, worden in de cursus Behendigheid voor Recreanten / de cursus Behendigheid 1 met name uw vaardigheden verder uitgebreid. Zo leert u bijvoorbeeld uw hond een hindernis te laten nemen, terwijl er tussen u en de hond nog een andere hindernis staat. Kortom, het nog beter kunnen dirigeren van uw hond.

Bewust is een onderscheid gemaakt tussen de groepen Recreanten en Behendigheid 1. Qua niveau zit er geen verschil in, maar de groep Behendigheid 1 is voor die cursisten die serieus deel willen gaan nemen aan wedstrijden en de groep Recreanten is voor die combinaties die het leuk vinden om op hoog niveau met hun hond te trainen, maar die niet voelen voor het lopen van wedstrijden.